ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ. Α.Σ.ΠΑΠΑΓΟΥ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 0-1

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Π.Σ.Α (14 η Αγωνιστική)                                 2/3/13

 

Συνήθως απολογισμό (ταμείο) γίνεται στην τελευταία αγωνιστική και όχι όταν απομένουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια.

Καλώς η κακώς το τοπίο, όσον αφορά την πρώτη θέση του ομίλου, φαίνεται ότι έχει ξεκαθαρίσει, με τον Παπάγο να “μάχεται” για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αν λάβουμε υπόψη ότι μας χωρίζει μόλις ένας βαθμός με τον τρίτο και τέσσερα ματς να παιχτούν.

Η μόνη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό μου είναι κατά πόσον είμαστε ευχαριστημένοι ( η καλύτερα θα είμαστε ευχαριστημένοι) με τη λήξη της σαιζόν;  Ο απολογισμός με τι κριτήρια γίνεται; Είναι η τελική θέση της ομάδας σημαντική; Είναι το ποδόσφαιρο που παίξαμε; Είναι η καλή ατμόσφαιρα, το δέσιμο και η φιλία των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Παμπαιδικού; Τι είναι τελικά επιτυχία και αποτυχία; Πραγματικά θα ήθελα να αναρωτηθούμε όλοι μας ποιοί είναι οι στόχοι της προσπάθειας που κάνουμε και πως τελικά μετράμε το αποτέλεσμα της;  Στο βαθμό που η δικιά μου γνώμη έχει κάποια μικρή σημασία, θα έλεγα ότι μετά από τόσα χρόνια στον Παπάγο που είμαι κοντά με τα παιδιά, έχω δει “παιδάκια” να μεγαλώνουν και να γίνονται “αντράκια”. Έχω παρευρεθεί μαζί με τα παιδιά  σε όλα τα τουρνουά ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχω δει καινούργια παιδιά να ενσωματώνονται με τον καλύτερο τρόπο στην ομάδα και όλοι μας έχουμε γευτεί περισσότερες χαρές απ΄ότι λύπες στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Ας μην στεκόμαστε σε μια κακή διαιτησία, σε μια κακή στιγμή ενός ποδοσφαιριστή σε ένα αγώνα, σε μια ατυχή επιλογή του προπονητή, σε μια κακή στιγμή κάποιου από την ομάδα γενικότερα, όταν όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα είναι ΟΜΑΔΑ με όλα τα καλά και κακά που συνεπάγεται η έννοια ομάδα. Ας δούμε τα καλά που δημιουργούμε μαζί και όχι τις τυχόν λίγες κακές στιγμές που είναι φυσιολογικό να έρχονται …ας βρούμε τον τρόπο να τις διαχειριστούμε.

Για μένα η καλή εικόνα του συλλόγου, η αγάπη, η φιλία, το καλό ποδόσφαιρο και η ομαδικότητα έχει μεγαλύτερη σημασία, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό,  από την τελική κατάταξη στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ.

Στο χθεσινό αγώνα τα παιδιά προσπάθησαν αλλά το τελικό αποτέλεσμα τους αδικεί. Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν αδιάφορο, χωρίς φάσεις και ουσία. Στο δεύτερο, η εικόνα άλλαξε. Τα παιδιά του Ντόκου έπαιξαν με πάθος, έκαναν όμως λίγες ευκαιρίες και τελικά το “πλήρωσαν” σε μια αντεπίθεση που δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ που τελικά έκρινε το αποτέλεσμα του ντέρμπι της χρονιάς.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, τον προπονητή και τον πρόεδρο της ομάδας για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι για να κάνουν ένα μικρό δήμο, με τις χειρότερες εγκαταστάσεις, αλλά με μεγάλη καρδιά, για μια ακόμα φορά υπερήφανους για την ανιδιοτελή προσπάθεια που καταβάλουν πολλοί άνθρωποι με μοναδικό στόχο το χαμόγελο των παιδιών του Παπάγου.

 

Γιώργος Κ.