Ο Σύλλογος

Όνομα: Αθλητικός Σύλλογος Παπάγου – Τμήμα Ποδοσφαίρου

Κατηγορία: Α΄της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών

Έτος Ίδρυσης: 1966

Χρώματα : Μπλε – Άσπρο- Μαύρο

Γήπεδο: Mε λυόμενες εξέδρες και προβολείς


Σε ένα ήσυχο, καταπράσινο και ανθρώπινο προάστιο (150 μέτρα από το Σταθμό του Μετρό- στάση Εθνική Άμυνα) το ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Σ. Παπάγου από το 1966 μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί σταθερά στις αθλητικές αναμετρήσεις που διοργανώνει η ΕΠΣΑ, καθώς και στα ποδοσφαιρικά τουρνουά στα οποία συμμετέχει.

Η άρτια οργάνωση όλων των ποδοσφαιρικών μας Τμημάτων, τα οποία στελεχώνουν έμπειροι- παιδαγωγοί Προπονητές που διαπνέονται από αγάπη και ζήλο για το άθλημα και είναι αυστηρά προσηλωμένοι στις αγωνιστικές και ηθικές αρετές που εμφυσούν στους αθλητές μας, συνιστά το βάθρο όπου καλλιεργούμε το πνεύμα Άμιλλας, Σεβασμού, Πειθαρχίας και Μαχητικότητας.

Το Σωματείο μας, με συνέπεια στον ερασιτεχνικό του χαρακτήρα, παρέχει στα εγγεγραμμένα μέλη του πλήρη δυνατότητα άθλησης και εκμάθησης του ποδοσφαίρου και πάμπολλες ευκαιρίες αγωνιστικών συμμετοχών.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό πολλοί αναγνωρίζουν το έργο που επιτελείται επί σειρά ετών στο Ποδοσφαιρικό Τμήμα του Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ. Παρακολουθούν τους παίκτες και μας προσκαλούν σε φιλικά ματς και τουρνουά, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι επιζητούν τη συμμετοχή του Συλλόγου μας, ο οποίος είναι ταυτισμένος στη συνείδησή τους με τις έννοιες Αθλητική Παιδεία, Ποδοσφαιρική Υποδομή και Σοβαρότητα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία για εμάς από το να βλέπουμε τα χαρούμενα πρόσωπα και τα ικανοποιημένα βλέμματα όλων των παιδιών του Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ ύστερα από κάθε προπόνηση και κάθε συμμετοχή τους στις αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Τα ανωτέρω αποτελούν το επιστέγασμα της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλουν η Διοίκηση, οι Προπονητές, αλλά κυρίως οι Αθλητές του Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ τα τελευταία 45 και πλέον χρόνια αγωνιστικής δράσης του Συλλόγου μας.


ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Στην εποχή μας, που χαρακτηρίζεται από βαθιά και πολύπλευρη κρίση αξιών, ο Αθλητισμός, ο οποίος είναι σύμφωνα με την πολιτισμική μας παράδοση αλληλένδετος με τον Πολιτισμό, αποτελεί το θεματοφύλακα διαχρονικών αξιών. Έτσι, οι νέοι στα πρώτα τους αθλητικά βήματα στα Τμήματα του Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ διδάσκονται ότι ο Αθλητισμός δεν ταυτίζεται με τον πρωταθλητισμό και ότι η νίκη, εκτός από καρπός ολοκληρωμένης συλλογικής προσπάθειας, έχει ουσιαστική αξία μόνο όταν κατακτάται με καθαρή αγωνιστική συμπεριφορά , γαλουχούνται δηλαδή με το πνεύμα του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ.

Σε αδρές γραμμές, όσα εκθέσαμε αποτελούν τη φιλοσοφία που καλλιεργείται στο Ποδοσφαιρικό Τμήμα του Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ. Ο Σύλλογός μας, με ιστορική παρουσία στο χώρο του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου της Αττικής επί σαράντα πέντε και πλέον χρόνια, καταξιώθηκε για το ήθος των Διοικούντων και των Αθλουμένων. Είναι γεγονός ότι οι διακρίσεις που κατακτήσαμε και κατακτάμε στους αγωνιστικούς χώρους είναι αποτέλεσμα επίπονου αγώνα, στο πλαίσιο πάντα του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»

Όμως, πλην των αγωνιστικών του επιτευγμάτων ο Σύλλογός μας διέπλασε χαρακτήρες που έγιναν ολοκληρωμένες προσωπικότητες (καλοί οικογενειάρχες, διαπρεπείς επιστήμονες) και είχε τη μέγιστη ηθική ικανοποίηση να καμαρώσει Αθλητές του οι οποίοι διέπρεψαν στο χώρο του ποδοσφαίρου.