Ωρα για αποφασεις!

Έξη χρόνια εκπληκτικής πορείας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Σ. Παπάγου στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο:

Η ομάδα ανεβαίνει δευτεραθλήτρια στην Α΄ κατηγορία την περίοδο 2011-2012 υπό την καθοδήγηση του Κώστα Ζαμπέτα βασιζόμενη σχεδόν αποκλειστικά σε ποδοσφαιριστές βγαλμένους από τις εξαιρετικές υποδομές της. Παρά ένα βαθμό επιστρέφει στη Β΄ κατηγορία την περίοδο 2012-2013 εξ αιτίας της κατάργησης της Δ΄ Εθνικής και της συνακόλουθης μαζικής αναδιάρθρωσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Αναδιοργανώνεται την περίοδο 2013-2014 υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Ντόκου, συνεχίζοντας πάντα να βασίζεται σε δικούς της ποδοσφαιριστές. Χάνει τη νέα άνοδο την περίοδο 2014-2015 συγκεντρώνοντας 63(!) βαθμούς στις 30 αγωνιστικές και έχοντας την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία.

Κατακτά το πρωτάθλημα την περίοδο 2015-2016 και επιστρέφει στην Α΄ κατηγορία υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Σιλεβίστα στη επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της. Εκπλήσσει την ποδοσφαιρική Αθήνα την περίοδο 2016-2017, καταδιώκοντας για τα δύο τρίτα του πρωταθλήματος τα δύο φαβορί για άνοδο στις εθνικές κατηγορίες και τερματίζει τελικά σε πολύ τιμητική θέση.

Η υπερπροσπάθεια αυτή των ποδοσφαιριστών και των τεχνικών επιτελείων στηρίζεται από την Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Α.Σ. Παπάγου με επικεφαλής τον  Χαράλαμπο Γουσέτη –αποτελούμενη αποκλειστικά από γονείς ποδοσφαιριστών του συλλόγου όλων των ηλικιών- που έχει όμως να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα. Οι πολυπληθείς και ποιοτικές υποδομές του συλλόγου, που συρρέουν και από τις όμορες γειτονιές του Χολαργού, του Χαλανδρίου, του Ψυχικού, του Ζωγράφου και των Αμπελοκήπων, στριμώχνονται την τελευταία τετραετία στο 5×5 γήπεδο που ανήκει στο Δήμο Χολαργού-Παπάγου και στο χωμάτινο(!!!) γήπεδο της οδού Κύπρου. Ένα από τα δύο εναπομείναντα χωμάτινα γήπεδα της Αθήνας (το άλλο είναι του Αγίου Ιεροθέου στο Περιστέρι) χάρη στις ‘άοκνες’ προσπάθειες των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Και χωμάτινο γήπεδο σημαίνει απλά και πρακτικά: η αντρική ομάδα ΄ξενιτεύεται’ στο Β΄ γήπεδο του Χολαργού, οι υποδομές ασφυκτιούν στο 5×5 και ταλαιπωρούνται στο χώμα και το τμήμα στερείται από ζωτικά έσοδα που θα απογείωναν τις ήδη εξαιρετικές επιτυχίες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μεγαλύτερα ηλικιακά τμήματα, που κυρίως χρησιμοποιούν το χωμάτινο γήπεδο, είναι αριθμητικά σημαντικά μικρότερα από εκείνα που χρησιμοποιούν τον συνθετικό χλοοτάπητα του 5×5 σε μία αναλογία 40-60 περίπου. Ας σημειωθεί ότι η σημερινή δημοτική αρχή του Ηλία Αποστολόπουλου καθώς και η διοίκηση της Περιφέρειας έχουν εγκρίνει την ανακατασκευή και την επίστρωση με τεχνητό χλοοτάπητα του γηπέδου της οδού Κύπρου ΚΑΙ τα σχετικά κονδύλια αλλά ……

Και το κερασάκι στην τούρτα: 2(!) αγωνιστικές πριν από τη λήξη των φετινών πρωταθλημάτων των υποδομών της Ε.Π.Σ.Α. η Επιτροπή διοργανώσεων μας ενημέρωσε ότι δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το χωμάτινο γήπεδο μας μέχρι το τέλος της περιόδου. Μπροστά στη συσσωρευμένη πίεση που δημιουργεί η παραπάνω κατάσταση, η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος προχωράει σε μία γενναία και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου απόφαση: το τμήμα δε θα δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της Αθήνας. Ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών της τελευταίας διετίας και μια μικρή ομάδα ποδοσφαιριστών της αποδεσμεύονται από τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας. Η ομάδα θα πορευτεί με τον πυρήνα των παικτών που αγάπησαν τη φανέλα του συλλόγου στα περισσότερα ή λιγότερα  χρόνια που τον υπηρετούν και νεότερους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις υποδομές του συλλόγου.

Η απόφαση αυτή όμως περιέχει ένα μήνυμα με σαφείς και συγκεκριμένους αποδέκτες: κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε της Ε.Π.Σ.Α., ‘οι καιροί ου μενετοί’. 160 νεαροί ποδοσφαιριστές, οι 300 γονείς τους και το προάστιο μας σύσσωμο τώρα πια απαιτεί την ανακατασκευή και επίστρωση με χλοοτάπητα του γηπέδου της οδού Κύπρου. Κατά την μακρά περίοδο που  υπηρετούμε το Αθηναϊκό ποδόσφαιρο το καταλάβαμε καλά πως χρειάζονται θυσίες για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η αυτοθυσία όμως έχει και τα όρια της. Το ποδοσφαιρικό μας τμήμα στα 51 χρόνια της ζωής του και ιδιαίτερα στα τελευταία 6 χρόνια των επιτυχιών του απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αποπνέει αθλητική υγεία και φίλαθλο πνεύμα. Στην αρχή κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου το σωματείο μας περιμένει να αποκτήσει το γήπεδο η κατασκευή και χρηματοδότηση του οποίου είναι ήδη εγκεκριμένα από τους αρμόδιους φορείς. Ας υλοποιηθούν επιτέλους αυτές οι αποφάσεις, ας αποκτήσει τη στέγη που του αρμόζει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Σ. Παπάγου.

Οι ενθουσιώδεις και πιστοί φίλοι της ομάδας είναι βέβαιο ότι θα στενοχωρηθούν αλλά και θα κατανοήσουν την κίνηση στην οποία προχωρά η Επιτροπή Ποδοσφαίρου. Η ομάδα μας κάνει μια επανεκκίνηση. Απλώνουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που φτάνουμε.

ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ!!! Το κάναμε δύο φορές σε έξη χρόνια και θα το ξανακάνουμε.

Αυτή τη φορά όμως με πολύ καλύτερους όρους. Στο ανακατασκευασμένο γήπεδο μας, στηριζόμενοι και πάλι στους παίκτες κυρίως των ακαδημιών μας.

 

Η Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Α.Σ. Παπάγου