Ανδρικό: Α.Σ. Παπάγου – Κεραυνός 1-1

Φαίνεται ότι τα μηνύματα που περιείχαν τα μέχρι τώρα σημειώματά μου έπεσαν στο κενό. Δεν είναι ώρα για αναλύσεις και νουθεσίες. Απομένουν 3 αγωνιστικές. Πιστεύετε ότι είστε η καλύτερη ομάδα; Τα μέλη του Δ.Σ. το συνομολογούμε. Εσείς όμως για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν το δείξατε. Νομίζατε ότι ήταν γκέλα η εντός έδρας ήττα από τον Υμηττό; Πλανάσθε πλάνην οικτράν. Άλλο είναι να είσαι ο καλύτερος και να το αποδεικνύεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο (να παίζεις για να το χαρείς, δηλαδή παθιασμένα) και άλλο να έχεις αίφνης ιδέες μεγαλείου για τον εαυτό σου και να περιφέρεις την ανωτερότητά σου στο γήπεδο. Φαίνετε ότι ξεχνάτε πως η ομάδα οφείλει «χάριτες», που έλεγε κι ο στρατηγός Μακρυγιάννης, στον Μιχάλη Κοραχάη. Χάρη στη δική του συγκλονιστική και σταθερή απόδοση μέχρι το ματς με τον Κολωνό είμαστε ακόμα πρωτοπόροι. Τι συμβαίνει στην αμυντική λειτουργία από εκείνον τον αγώνα και μετά δεν θα το πω εγώ, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι – είχαμε την καλύτερη άμυνα μαζί με την Αργυρούπολη και δείτε πού καταντήσαμε.

Υπάρχει και μια άλλη σκληρή αλήθεια: Όποιος δεν μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του δεν καταφέρνει τίποτα στη ζωή του. Σας κακοφαίνεται το «ξερό», αλλά καλό θα ήταν, μιας και δεν καταδέχεστε τις προπονήσεις της Παρασκευής, να μας κάνετε τη… μεγάλη τιμή και να έρθετε στην εξέδρα για να παρακολουθήσετε αγώνες του Παιδικού και του Εφηβικού, μήπως ξυπνήσει μέσα σας η ενστικτώδης δίψα για διάκριση. Θεωρείτε ότι το ποδόσφαιρο είναι μαθηματικά και ψάχνετε τα πιθανά αποτελέσματα των διεκδικητών αλλά και τα δικά σας;
Μην αποκλείετε στη μεθεπόμενη αγωνιστική η Βαθμολογία να είναι:

Ελπίδα 60

Αργυρούπολη 58

Παπάγος 57

Αφήστε τα μαθηματικά για τους μαθηματικούς και παίξτε μπάλα! ΜΕ ΤΙΣ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΤΟΝ… ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Εκτός και αν -ενήλικες είστε κι ενδεχομένως να έχετε βίτσια- τη βρίσκετε με τέτοιους τίτλους. Το ότι σταθήκατε καλά στο Α’ ημίχρονο με την Ελπίδα και γελοιοποιηθήκατε -αυτή είναι η σωστή λέξη – στο δεύτερο είναι ίσα ίσα η μεγαλύτερη απόδειξη ότι κρατάτε φιμωμένη την ψυχή σας. Και μία δήλωση: Σε περίπτωση Ανόδου, εάν δεν τερματίσετε πρώτοι, η χαρά μου θα είναι λειψή γιατί έκρινα και πιστεύω ότι είστε φτιαγμένοι από το ξεχωριστό υλικό που οδηγεί στην καταξίωση. Κρίμα να διαψεύσετε τον ίδιο σας τον εαυτό.
Θα μου πει κανείς ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα. «Τα λάθη του ανθρώπου είναι στην ουσία αυτά που τον κάνουν αξιαγάπητο», υποστηρίζει ο Γκαίτε και θα συμφωνήσετε. Αλλά ποιος θα διαφωνήσει ότι στο ποδόσφαιρο τα λάθη – και μάλιστα τα συνεχόμενα λάθη – κάνουν τους παίκτες αξιολύπητους.
Πάλι με Γκαίτε θα κλείσω: «Προσπάθησε να κάνεις το καθήκον σου και θα αντιληφθείς αμέσως το χαρακτήρα σου».

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν. Κάντε το καθήκον σας. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, τουλάχιστον θα έχετε μάθει ποιοι πραγματικά είστε.

Άγης Μπράτσος