ΑΝΔΡΙΚΟ: Α.Σ.ΠΑΠΑΓΟΥ – ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 4-1 (6.4.2013) ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝ, ΛΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΡΙΦΟΥΣ. MAZI MAΣ O WALT WHITMAN ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ

γράφει ο Άγης Μπράτσος

 

Είναι εξαιρετικά τιμητικό  για τον ενιαίο Δήμο Παπάγου – Χολαργού το γεγονός ότι έχει 2 ποδοσφαιρικές ομάδες που αγωνίζονται στην Α’ Κατηγορία του Πρωταθλήματος της  ΕΠΣΑ.

Ο μεν Χολαργός επάξια βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ο δε νεοφώτιστος, ύστερα από δέκα και πλέον έτη, Παπάγος επάξια διεκδικεί την παραμονή του στην Κατηγορία.

Πώς παρουσιάστηκε η ομάδα μας στον προχτεσινό αγώνα με τον Άρη Πετρούπολης; Επιγραμματικά: “ Γεμάτη ζωή τώρα, χειροπιαστή, ορατή”.  Ο στίχος αυτός του  Walt Whitman (Full of life now, compact, visible) αντανακλά και το τελικό 4-1.

Οι παίκτες  μας και ο Γιώργος Μπουντούρης έλυσαν επιτέλους τον παράλογο γρίφο των ατελέσφορων τελευταίων εμφανίσεων.

Βεβαίως, δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα χαμογελάσουμε οριστικά, αλλά, ενόψει της επόμενης κρίσιμης αναμέτρησης με την Ειρήνη Πετρούπολης, δεν είναι κακή ιδέα να χαλαρώσουμε λίγο με έναν άλλο γρίφο , ενώ προετομαζόμαστε με απόλυτη σοβαρότητα για το ματς της Κυριακής.

Ο 62χρονος καθηγητής της Νομικής έχει έναν φοιτητή που με τίποτα δεν μπορεί να περάσει το μάθημά του. Απαυδισμένος ο καθηγητής τον καλεί και του λέει:  ” Τι θα γίνει , παιδί μου, βαρέθηκα πια να σε βλέπω. Πότε επιτέλους θα  καταφέρεις να περάσεις το μάθημα;¨

Ο νεαρός φοιτητής, αφού του λέει ότι σε κάθε εξεταστική καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, μην ξέροντας στο τέλος τι άλλο να πει, κάνει την εξής πρόταση:  “Θα σας δώσω, κύριε καθηγητά, ένα γρίφο. Εάν τον λύσετε, με κόβετε ξανά. Εάν όμως δεν τον λύσετε, τότε θα με περάσετε με άριστα 10 χωρίς να με εξετάσετε”.

Ο καθηγητής δέχεται την πρόκληση, αλλά δεν καταφέρνει τελικά να λύσει το γρίφο που ήταν:

Τι είναι αυτό που ξεκινά ως  νόμιμο και παράλογο, συνεχίζει ως λογικό και παράνομο και καταλήγει  να είναι  και παράλογο και παράνομο;

Εκνευρισμένος από την αδυναμία του να δώσει τη σωστή απάντηση ο 62χρονος καθηγητής της Νομικής, καλεί  ύστερα από λίγες μέρες τον Βοηθό του και του λέει: ” Ένα σου λέω, εάν θες να πας μπροστά στη ζωή σου, κατέβασε όλη τη νομική βιβλιογραφία και λύσε μου αυτό το γρίφο”.

Δεν περνούν παρά λίγα 24ωρα και  ο Βοηθός πηγαίνει στο γραφείο του καθηγητή, ο οποίος έκπληκτος ακούει  την επίλυση του γρίφου: Τι είναι αυτό που ξεκινά ως νόμιμο και παράλογο, συνεχίζει ως λογικό και παράνομο και καταλήγει να είναι και παράλογο και παράνομο;

Του άνοιξε λοιπόν τα μάτια ο Βοηθός του δίνοντάς του τη λύση :

Όταν ένας  62χρονος καθηγητής της Νομικής παντρεύεται τη 18χρονη φοιτήτριά του είναι νόμιμο αλλά παράλογο.

Στη συνέχεια, όταν η γυναίκα του τον απατά με έναν φοιτητή του, είναι λογικό αλλά παράνομο.

Όταν όμως ο  62χρονος καθηγητής  περνά στο μάθημά του με άριστα 10 τον εραστή της γυναίκας του χωρίς να τον εξετάσει, τότε αυτό είναι και παράλογο και παράνομο!

 

Κάτι τελευταίο τώρα για την αναμέτρηση με τον Άρη Πετρούπολης. Να μην ξεχάσω  ότι θα μπορούσε το σκορ να πάρει διαστάσεις θριάμβου.

Ας σταθώ όμως στην τελευταία φάση, όπου είχαμε ένα ανεκδιήγητο, ε-ξω-φρε- νι-κό δοκάρι. Θα μου πείτε, και τι έγινε; Ασφαλώς κανένα παρατράγουδο δεν έγινε, αλλά να θυμήθηκα – γιατί άραγε;;;;;- τους στίχους του Άκη Πάνου:

 

Ποντάρει άλογο κουτσό και παίρνει πεντακόσα

εγώ ποντάρω σ’ αετό και χάνω κάπου τόσα…