Ο ΕΞΕΧΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ANTONIO TABUCCHI ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΚΟ (24.8 2014)

γράφει ο Άγης Μπράτσος

Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

“Όταν ζεις τη ζωή όπως αυτή έρχεται, δεν έχει νόημα αν δεν ξέρεις να της δώσεις ένα νόημα εσύ”( Antonio Tabucchi).

Τι δείχνει το νόημα των κινήσεων που έκανε η Διοίκηση για να λειτουργήσει φέτος διαφορετικά το Ανδρικό Τμήμα; Δείχνει ξεκάθαρα την απόλυτη πίστη μας πως με το ρόστερ που διαθέτουμε η ομάδα δεν θα πρωταγωνιστήσει απλώς στην Κατηγορία αλλά  ότι μπορεί και να ανεβεί Κατηγορία.

Αυτός είναι ένας στόχος λογικός και εφικτός.  Όμως προσοχή: Με τη λογική προσεγγίζεις και επιτυγχάνεις ενδεχομένως στόχους. Αλλά δεν φτάνεις πουθενά. Για να φτάσεις κάπου – μιας και από σήμερα ξεκινάμε ένα ταξίδι 30 αγωνιστικών-,  για να φτάσεις λοιπόν κάπου, δηλαδή για να νιώσεις γεμάτος, χρειάζεται συναίσθημα. Με όρους ποδοσφαιρικούς απαιτείται ένα  τρανζίσιον ψυχολογικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε να αποδείξετε το πάθος σας για το ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένο. Ούτε να αποδείξετε τι αξίζετε ο καθένας ατομικά. Και αυτό είναι δεδομένο. Εκείνο που χρειάζεται, για να νιώσετε γεμάτοι, είναι το στοιχείο που διαπίστωσα χτες μιλώντας ιδιαιτέρως με 2 νέους παίκτες στη λέσχη του Συλλόγου. Τι διαπίστωσα;  Τη δίψα τους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την ομάδα ώστε να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση. Είμαι 100% σίγουρος ότι ο ενθουσιασμός των 2 νέων παικτών εκφράζει και τον καθένα από εσάς ξεχωριστά.

Τώρα, επειδή στη ζωή τίποτα δεν είναι αυτονόητο:

1. Κοντά σας θα είμαστε στις επιτυχίες; Μα όταν όλα πηγαίνουν καλά, γυροφέρνουν την ομάδα κάθε λογής παρατρεχάμενοι. Να ξέρετε ότι στις δυσκολίες θα είμαστε το στήριγμά σας.

2.Τα φαινόμενα απατούν. Αυτή τη στιγμή δίπλα μου δεν είναι ο Γιάννης Ντόκος, αλλά ο κύριος Γιάννης Ντόκος. Ο κύριος Ντόκος είναι ένα ζωντανό κεφάλαιο της ιστορίας του Α.Σ. Παπάγου και από πέρυσι προπονητής του Ανδρικού. Όσα πέτυχε την προηγούμενη χρονιά στο Ανδρικό  -το λέω για όσους δεν το κατάλαβαν- είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτο, εάν λάβουμε υπόψη τις ιδιόμορφες συνθήκες λειτουργίας του Ανδρικού κατά το ντεμπούτο του ως προπονητή.  Ο κύριος Ντόκος είναι κόουτς με ξεκάθαρους στόχους και μεθοδολογία και έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Παιδιά, εύχομαι ολόψυχα να ζήσετε το ταξίδι και πάνω απ’ όλα να το χαρείτε.