Λαβωμενη στο ντερμπυ…

Με σημαντικες απουσιες εφτασε στην ενατη νικη της στο πρωταθλημα η αντρικη μας ομαδα, με σημαντικες απουσιες θα παραταχθει και το επομενο Σαββατο στην Καισαριανη στο εκτος εδρας  ντερμπυ κορυφης με αντιπαλο τον Μικρασιατικο. Το αηττητο της παντως συντηρηθηκε για 13η αγωνιστικη αλωβητο παρ’οτι στους δυο τελευταιους αγωνες δοκιμαστηκε σκληρα και χρειαστηκε και στους δυο ο ανθρωπος της τελευταιας στιγμης – ο Αλεξανδρος Μεσινι – για να αποφευχθει η ηττα. Γενικοτερα η ομαδα μας δειχνει καποια σημεια κοπωσης στο παιχνιδι της στους τελευταιους αγωνες και η αναμετρηση με τον Μικρασιατικο, που ειναι μια ομαδα ποιοτικη που προσπαθει να παραγει ποδοσφαιρο, ισως ειναι η καταλληλη ευκαιρια για να επανελθουμε στο δρομο των καλων εμφανισεων.

Σε ενα παιχνιδι χωρις πολλες φασεις λοιπον με αντιπαλο εντος εδρας τον ελλιπη Ερμη Ηρακλειου η ομαδα μας ευτυχησε να προηγηθει στην πρωτη της επιθετικη προσπαθεια. Ο Κωστας Κραψιτης κερδισε – απο χερι αντιπαλου στη μεγαλη περιοχη – και εκτελεσε πεναλτι με το οποιο ανοιξε το σκορ στο 7ο λεπτο. Μια λαθος απομακρυνση της αμυνας μας στο 29ο λεπτο εφερε τη μοναδικη καλη φαση για τους φιλοξενουμενους στο πρωτο ημιχρονο αλλα το συρτο γωνιακο σουτ απεκρουσε σε κορνερ ο Μιχαλης Κοραχαης.

Με καλους οιωνους ξεκινησε και η επαναληψη. Ατομικη προσπαθεια του Χρηστου Κουτσοβελη στο 49ο λεπτο, απιαστο σουτ και το 2-0 ηταν γεγονος. Καπου εκει οι απουσιες του Γιωργου Ρετζο, του Χρηστου Κολοβου και του Ντινου Αλεξιαδη εγειραν την πλαστιγγα. Ο Ερμης που δεν εγκατελειψε ποτε το παιχνιδι ανελαβε την πρωτοβουλια και στο 52ο λεπτο προειδοποιησε με ενα σουτ στο καθετο δοκαρι της εστιας μας. Τρια λεπτα αργοτερα σε ωραια αντεπιθεση και με κοντινο πλασε οι φιλοξενουμενοι μειωσαν το σκορ. Νεα αντεπιθεση στο 65ο λεπτο νεο πλασε και το σκορ εφτασε σε ισοπαλια.

Τα πραγματα θα ειχαν και παρει χειροτερη τροπη αν ο Μεσινι δεν απεκρουε πανω στη γραμμη σουτ των αντιπαλων στο 72ο λεπτο. Στο 75ο λεπτο ο Αρης Αμυγδαλαρης πηρε τη θεση του Ρομαριο Μπρατσι και ενα λεπτο αργοτερα ο Νικος Παπαναστασιου βρεθηκε σε ανεπαναληπτο τε-α-τετ με τον αντιπαλο τερματοφυλακα και εστειλε τη μπαλα ελαχιστα αουτ. Χρειαστηκε να φτασει ο αγωνας στο 94ο λεπτο για διατηρηθουμε στην κορυφη της βαθμολογιας. Μετα απο ενα πενταλεπτο εγκαταστασης μας στην περιοχη του Ερμη με συνεχομενα κορνερ και φαουλ ο Αχιλλεας Αναστασιου κερδισε πεναλτι σε ανατροπη απο αντιπαλο. Ο Μεσινι κληθηκε να βγαλει τα καστανα απο τη φωτια και το εκανε με αψογο τροπο γραφοντας το τελικο 3-2.

Στη φαση των πανηγυρισμων που ακολουθησαν αποβληθηκε ο προκλητικος νεαρος τερματοφυλακας των φιλοξενουμενων και … ο Χρηστος Κουτσοβελης που βρισκοταν πολλα μετρα μαρια απο τα τεκταινομενα! Περα απο το λαθος αυτο παντως η διαιτησια των Λυμπεροπουλου, Αραβιδη, Γονιδη ηταν πολυ καλη και δεν επαιξε κανενα ρολο στις δυσκολιες που μας εβαλε ο αγωνας.

Η συνθεση μας: Κοραχαης, Φλωρος, Μπρατσι, Αναστασιου, Παπαδοπουλος Μ., Λιουκας(c), Κραψιτης, Μεσινι, Κουτσοβελης, Μιχαλοπουλος, Παπαναστασιου.

  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΓΚΟΛ
1 Κραψιτης 12
2 Ρετζο 7
  Κουτσοβελης 7
4 Μιχαλοπουλος 5
  Μεσινι 5
6 Παπαναστασιου 3
7 Λιουκας 2
8 Αλεξιαδης 1
  Αναστασιου 1
  Κολοβος 1
   
  Αυτογκολ 1
  Συνολο 45/17