Κοντρα στον Covid-19!

Ακομα και με 30 φιλους της ομαδας μας στο γηπεδο εμεις θα το ‘κλωτσαμε το τοπι’ στα γηπεδα της Α’ Αθηνων φετος και ευχομαστε να το κλωτσαμε ολη τη χρονια και να μη μας στερησουν για δευτερη σεζον το δικαιωμα αυτο στην Κυριακατικη διασκεδαση.

Η επιθυμια του κοσμου του αθηναϊκου ποδοσφαιρου για αγωνιστικη δραση δε θα μπορουσε να εκφραστει καλυτερα απο την κινηση των διαιτητων να μην εισπραξουν τα οδοιπορικα τους την πρωτη αγωνιστικη. Και μιας και μιλαμε για τη διαιτησια Καλογεροπουλος, Μαραθωνιτης Ματσουκας ξεκινησαν το πρωταθλημα ιδανικα μην αφηνοντας περιθωρια διαμαρτυριας σε καμια απο τις δυο ομαδες.

Απο ενα ημιχρονο ειχε την υπεροχη καθε ομαδα. Ο Παπαγος απειλησε στο πρωτο κυριως με στατικες φασεις. Στο 3ο λεπτο φαουλ του Φιλιππου Ταλιουρα απο θεση μεσα δεξια εξυσε το οριζοντιο δοκαρι. Στο 10ο λεπτο φαουλ του Κορδα απο θεση εξω αριστερα απεκρουσε δυσκολα σε κορνερ ο τερματοφυλακας του Παλαιου Φαληρου. Φαση καρμπον του Φιλιππου Ταλιουρα στο 23ο λεπτο κοντραρισε σε καποιο σωμα και κατεληξε στα διχτυα. Σουτ εκτος περιοχης στο 36ο λεπτο απεκρουσε σε πλαγιο ο Καββαδιας. Αντεπιθεση στο 38ο λεπτο και το πλασε του Παπαναστασιου απεκρουσε ο γκολκιπερ.

Αλλαξε η εικονα στο δευτερο. Εξ επαφης κεφαλια στο 54ο λεπτο απεκρουσε σε κορνερ ο Καββαδιας. Τη φαση του αγωνα δημιουργησε ο τερματοφυλακας μας στο 57ο λεπτο οταν επεσε χαμηλα στη δεξια του γωνια και απεκρουσε απολυτα αιτιολογημενο πεναλτυ. Νεα αντεπιθεση μας στο 77ο λεπτο με τον Φιλιππο Ταλιουρα απεκρουσε με αυτοθυσια ο Φαληριωτης τερματοφυλακας.

Πρωτο παιχνιδι, πρωτο πολυτιμο τριποντο σε μια σεζον που λογω της μικρης της διαρκειας (26 παιχνιδια) καθε επιτυχες αποτελεσμα εχει μεγαλο ειδικο βαρος. Ιδιαιτερα αναφορα πρεπει να γινει και στην αποδοση Παυλου Γυπαρη, Πεταλωτη, Κουκου, Ντουλακη που αποτελουν νεα οπλα στη φαρετρα του Γιαννη Ντοκου.

Η συνθεση μας: Καββαδιας, Κορδας, Ντουλακης (50′ Κολλιακος), Αλεξιαδης (c), Κουκος, Πεταλωτης, Γυπαρης Π. (50′ Καραθανασης), Φατουρος, Παπαναστασιου (73′ Βαρωνος), Ταλιουρας Γ. (46′ Ταλιουρας Δ.), Ταλιουρας Φ. (89′ Καλτσης) – Γυπαρης Κ., Φασουλας, Αθανασοπουλος, Δρυμωνιτης